Valikko

Fiske i Sysne

Toimintalomamatkamme Gotlantiin sai tänään yllätyskäänteen, pääsimme oikean kalastusaluksen mukaan verkkoja kokemaan. Lähdimme matkaan Sysnen pienestä satamasta, Sysnen satamasta löydät myös ruokakirjoissa mainitun kalakaupan josta saat taatusti tuoretta kalaa. Matka verkoille kesti noin tunnin, matkalla myös laskimme muutaman uuden pyydyksen odottelemaan ahdin antimia. Itse toiminta aluksessa oli jännittävää, etenkin verkkojen laskeminen vaikutti olevan todella hektistä ja vaarallista puuhaa.

Verkkojen nostamisesta huolehti Tanskalaisvalmisteinen robotti, ihmiskäsille jäi verkon tyhjentäminen saaliista sekä verkon uittaminen selvityskoneeseen. Työ on todella kiivasta liukuhihnatyötä jossa todellakin roiskuu ja räpisee.

Saalis perataan heti kotimatkalla automaattiplotterin huolehtiessa navigoinnista, perkaamisessa raskainta on kampelan nylkeminen.

Ulkoilutin työn lomassa myös kameraa, tilat ja valaistus olivat todella ahtaat mutta toimintaan pääsee jonkinlaiselle matkalle mukaan kuvien myötä.

Hieman tosielämän huomioita kalastajaisännästämme löydät täältä: http://www.fokus.se/2008/02/emma-hardmark-the-real-thing/

[nggallery id=2]

 

 

Instagram

 

@sihlmania

 

Do one thing every day that scares you